terrazzo-ko-muko-keszites

Terrazzo kő-műkő készítés

A terrazzo egy alapvetően cementalapú burkolat, mely nagy terek homogén burkolására alkalmas. A terrazzo egyfajta műkő, de a kőburkolatok közé soroljuk, mert az elkészítéséhez felhasznált alapanyagok szinte mindegyike természetes kő. A 15. században nagy népszerűségnek örvendett a terrazzo kő-műkőkészítés, mely napjainkban is nagyon divatosnak és elegánsnak számít. A pesti körfolyosóktól egészen Bangkokig szinte bárhol megtalálható a terrazzo dekor padlólap. A terrazo egyedi méretre a helyszínen öntött, sok esetben intarziás berakásokkal díszített padlók. A terrazzo padlót amellett, hogy eredeti patináját nem veszíti el, könnyedén és gyorsan fel lehet újítani csiszolással és polírozással.

Honnan származik a terrazzo?

A terrazzo az olasz terasz szóból származik. Olaszországban több száz éve a teraszok burkolására találták ki, törött márvány darabok összeillesztésével, ami az évek során technológiájában tovább fejlődött és vált a mai kor építészeti megoldásává. Hamar rájöttek, hogy esztétikusabb és használhatóbb felületeket tudnak létrehozni a felületek csiszolásával, polírozásával és már a 15. században kifejlesztettek csiszolási technikákat. Felfedezték azt is, hogy különböző felületkezelő anyagok használatával még tetszetősebb és tartósabb felületek hozhatók létre.

Miért érdemes minket választani a terrazzo kő-műkőkészítésre?

  • Több éves szakmai tapasztalat
  • Ingyenes helyszín felmérés, és igény esetén szaktanácsadást biztosítunk
  • A legkorszerűbb technikai megoldásokkal kivitelezünk a műemlék felújítás
  • Kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával látjuk el a megbízást
  • 100% garanciavállalás

Szépség a lábunk alatt – Terrazzo kő-műkőkészítés.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a terrazzo kő-műkőkészítéssel kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Szakképzett kollégáink készséggel válaszolják meg minden felmerülő kérdését!