Térkő burkolás, Térkövezés

A térkő burkolás napjaink egyik legesztétikusabb és legmutatósabb megoldása. Az új építésű házaknál már alig alkalmazzunk mást közlekedésre vagy felszíni vízelvezetésre, mint térkövet.  Ezt a népszerűségét annak köszönheti, hogy a színek, illetve formák széles választékban variálhatóak. A térkő burkolás az aszfalt, vagy betonnal ellentétben tovább tart, és könnyen mozgathatóvá tehető, ezért újra felhasználható. Ha a későbbiekben át szeretné rendezni a kertjét, akkor a térkő burkolás könnyedén felszedhető és áthelyezhető.

A tervezéstől egészen a kivitelezésig segítünk Önnek!

Egy szép házhoz, ízléses kert, és esztétikus térkő való. A kiválasztás, beszerzés, majd a megvásárlás, azonban sokszor nehezebb, mint azt elsőre gondolná.  Fontos, hogy a kertünkhöz megfelelő térburkolatot találjuk meg, mint forma, mint színvilágban. A térkő kiválasztásánál és a térkövezés kivitelezésénél fontos szempont az alkalmazási terület: gyalogos forgalom, gépkocsi, esetleg teherautó, vagy targonca közlekedésével kell-e számolni. A felhasználási területet befolyásolhatja a térkő vastagságának kiválasztását, és a kivitelezésnél is fontos a teherbíró rétegek tömörségének kialakítása.

Milyen előnyökkel jár a térkő burkolás?

 • hosszú élettartam tartható fent a burkolás után
 • könnyen tisztán tartható a felülete
 • hatalmas szín és formaválaszték
 • a térkövek nagy a szilárdsága

A kert, amire mindig is vágyott, a szakszerű térkő burkolásnál kezdődik!

A térkő burkolás során segítünk Ügyfeleinknek kiválasztani az igényeiknek legmegfelelőbb alapanyagokat. Célunk, hogy Megrendelőink számára, minőségi, és magas színvonalú térkő burkolást kivitelezünk.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a térkő burkolással kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!

 

A térkő használata az utóbbi években rendkívül gyakorivá vált.

Az új építésű házak esetében ugyanis szinte már csak ezt alkalmazzák közlekedés, vagy felszíni vízelvezetés céljából is. A térkövezés számos dolognak köszönheti a népszerűségét. Az egyik legfontosabb szempont, hogy sokkal jobb minőségű, és tartósabb megoldásnak bizonyul, mint az aszfalt vagy éppen a beton. Ráadásul igazán könnyen mozgathatóvá tehető, így igény szerint a térkő burkolást könnyedén fel lehet szedni, és át lehet tenni egy másik helyre. Ezen kívül nagyon könnyen lehet tisztítani, így kifejezetten praktikusnak is számít.

Ám a térkövezést az esztétikus megjelenése miatt is nagyon sokan választják. Az ilyen típusú burkolatok ugyanis rengeteg színben és formában érhetőek el, így mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetsző terméket. Azonban a térkő kiválasztása és a kivitelezés során is számos különböző dolgot kell figyelembe venni a kívánt eredmények elérése érdekében. A Stíluskő Kft. szakemberei a térkövezés minden lépése során a legjobb tudásuk szerint, valamint az előírásoknak megfelelően járnak el.

Hogyan történik a térkövezés?

A lehető legjobb eredmények elérése érdekében mindig végzünk egy előzetes helyszíni felmérést. Ennek során figyelembe vesszük a megrendelőink igényeit és kéréseit, valamint az adott hely adottságait is egyaránt. Szintén fontos szempont a tervezés során, hogy a területet milyen célra fogják használni a későbbiekben. A kivitelezéskor és az anyagszükséglet kalkulálásakor ugyanis számolni kell az esetleges gépkocsi, teherautó vagy targonca közlekedéssel.

Az alapos tervezést, az előkészületeket és az anyagbeszerzést követően kijelöljük a burkolás pontos helyét. Úgy rendezzük el és alakítjuk ki a területet, hogy hatékonyan és gyorsan tudjunk elvégezni a teljes körű kivitelezést. Ezután következik a tükör elkészítése, vagyis a burkolat alapjának kialakítása. Hatalmas odafigyelés mellett végezzük el a terület szintezését, hiszen ez fontos tényező a térkövezés során. A következő lépés a segélykő lerakása a beton ágyba. Ez lehet különböző színű és méretű egyaránt. Nagyon nagy figyelmet fordítunk a térkő tökéletes illesztésére, az esztétikus és tartós eredmények elérése érdekében.

Miért érdemes minket választani?

Cégünk több évtizedes tapasztalatainkra építve alakult. Ennek, és magas szaktudásunknak köszönhetően a hazai építőipari piac egyik meghatározó szereplőjévé váltunk az utóbbi években. Elsődleges célunk, hogy partnereink részére profi és megbízható szolgáltatásokat nyújtsunk.

Az építőipari tevékenységek rendkívül széles skálájával foglalkozunk. Vállaljuk többek között házak generálkivitelezését, épületek átalakítását, valamint műemlékek felújítását is. Ezen kívül a térkövezés során is szakszerű és professzionális módon járunk el. Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon kollégáinkhoz bizalommal!

 

Manapság rendkívüli népszerűségnek örvend a térkövezés, vagy más néven a viacolorozás.

Ez nem véletlen, hiszen számtalan hasznos előnnyel jár. Kétségkívül esztétikusabb megoldásnak bizonyul, mint például a korábban használt aszfalt vagy beton. Ráadásul számtalan színben és formában kapható, így nagyon könnyen lehet választani az adott háznak és a saját ízlésünknek tökéletesen megfelelő termékeket. Az ilyen típusú burkolat kifejezetten tartós, hiszen akár hosszú évtizedekig is képes kiváló állapotban a rendelkezésünkre állni. Szükség esetén pedig igazán könnyen felszedhető, így át lehet helyezni egy másik helyre.

A megfelelő és tartós eredmények elérése érdekében számtalan dolgot kell figyelembe venni a viacolorozás során. Éppen ezért fontos, hogy az ezzel kapcsolatos feladatokat profi és tapasztalt szakemberekre bízzuk. A Stíluskő Kft. már évtizedek óta az építőipari tevékenységek szakértőjének számít a hazai piacon. Így többek között a viacolorozás során is kiváló minőségű szolgáltatást tudunk nyújtani.

 

A viacolorozás megkezdése előtt fontos, hogy felmérjük a helyszínt, valamint az igényeket is egyaránt.

A tervezés során fontos figyelembe venni, hogy milyen célra fogják használni az adott területet. A mindennapi, gyalogos közlekedés esetén ugyanis elegendő a csupán öt centiméter vastag térkő. Autó bejáró esetén azonban hat, teherautós terhelés esetén pedig legalább 10 centiméteres vastag térkőre van szükség. Szintén fontos tudni, hogy a viacolorozás természetes talajon, vagy feltöltött területen fog történni. Az utóbbit ugyanis mindenképpen tömöríteni kell annak érdekében, hogy a későbbiekben a térkő ne süllyedjen meg.

A viacolorozás során, hogy a talaj teljes mértékben sík legyen. Egy oldalszegély segítségével a szélső burkolólapok sem fognak meglazulni és kicsúszni. Miután a segélykövek alá betont tettünk, minden esetben ellenőrizzük, hogy azok szilárdan állnak-e. A területre sóderágyat teszünk, ez szolgálja az alapot a térkő számára, valamint hatékonyan vezeti el a vizet a talajba.

Ezt követően apró szemcsés homokot teszünk a sóderre, amelyet mindenképpen szintezni kell. Így könnyedén meg lehet határozni a magasságot, és be lehet állítani az egyenes felületet. Erre a homokágyra kerül a térkő. Ennek elhelyezése során hatalmas figyelmet fordítunk a tökéletes illeszkedésre, ami az esztétikus megjelenés mellett a tartós eredmények elérése miatt is elengedhetetlen. A hatékony és gyors munka érdekében a lapok lerakását a sarokból kezdjük meg. Ezután átlocsoljuk a felületet porlasztott vízzel, így a habarcs könnyedén meg tud kötni.

Ha szeretne többet megtudni a viacolorozás szolgáltatásunkról, keressen minket bizalommal! Kollégáink hatalmas tapasztalattal és szaktudással rendelkeznek, így minden felmerülő probléma esetén professzionális és megbízható megoldást tudnak nyújtani.

A szakszerű lerakás növeli a burkolat tartósságát, valamint az esztétikailag is így hozható ki a maximum az anyagból. Célszerű alapos munkát végezni a térkő burkolás esetében is. Mi nemcsak tökéleset és tartós munkát végzünk, hanem segítünk a térkő burkolása előtt az anyagok kiválasztásában is. Mi minden kérdésre válaszolunk!

Mire figyeljünk a térkő burkolat kiválasztásakor?

Az üzletágban természetes és mesterséges anyagú térkövek is kaphatók. A kültéri kövek kialakításakor sokféle ásványi anyagokból, többféle megmunkálással készítenek köveket.  Hasítással, faragással, vágással, csiszolással, illetve érdesítéssel. A mesterségesen kialakított köveknél sok esetben használnak, betont vagy gumit. A gumis burkolatokat általában játszóterek burkolásához használják. A gyalogos, kerékpáros, forgalmas utak számára a kisebb méretű, a személygépkocsis forgalomra a közepes méretű, míg a nehezebb járművek esetében a vastagabb klasszikus térkő burkolat kialakítását.

Térkő burkolás lépései

Ha már tudjuk, hogy hol szeretnénk a térkövet elhelyezni, első lépésként, létre kell hozni egy egyenletes és tömör alapot. A felületet le kell szegélyezni a beton ágyba történő rögzítéssel. Erre azért is van szükség, hogy a térkő burkolatot megtámasszuk, hogy ne mozduljon vagy süllyedjen el. Majd ezután következik egy teherhordó réteg kialakítása, melynek vastagsága átlagosan 20-30 cm. Fontos, hogy ez a réteg fagyálló legyen, és jól vezesse a csapadékot. A legalkalmasabb erre a célra, a zúzalék, vagy a murva. A tömörítés után következik a fekvő ágyazat létrehozása, majd ezután láthatunk neki a térkő fektetésének. Célszerű egy alacsonyabb pontból indulni. Zsinór segítéségével ellenőrizni tudjuk a fugavonal egyenességét. A megfelelő fuga távolsághoz szükséges távtartókat elhelyezni, valamint a térkő burkolat széleinél sok esetben szükség van a bevágásra. A pontos méretek jelölése, hozzá járul szép esztétikus kinézethez. A lerakás befejezése után, jöhet a fugázás. Az anyagnak ki kell, hogy töltse a hézagokat, mely elég idő igényes. Hozzáértő szakemberink elvégzik ezeket a munkálatokat, önnek időt és fejfájást megspórolva. Kérje díjmentes árajánlatunkat, ingyenes helyszíni felméréssel. Bízza ránk a térkövezést! 

Milyen térkő burkolatok közül válogathatunk?

 • Natúr térkő egy természetes, vidám árnyalat, mely elegáns választás, sokrétű felhasználási lehetőséggel.
 • Az antikolt hatás, nagyon hasonlít a natúr térkőhöz, ezt is a természetes és finom árnyalatok jellemzik, örömöt, vidámságot visz az udvarába.
 • Jóval eltérőbb színű és méretű térkő burkolatokat is megtalálhatunk a piacon, ilyen kő az úgynevezett forum térkő. Ezeket elősorban közterületeken figyelhetjük meg. Elegáns és letisztult stílus jellemzi.
 • Teatrum térkő, tiszta vonalak, szigorú formák jellemzik. Ez egy kvarchomokból készült, fagy és só álló, valamint csúszás mentes.
 • Dominium térköveket, műemlékek és újépítésű felületek kialakítására használják. Válogatott minőség jellemzi.
 • Taverna térkövek fantázia dúsak, egyszerű és szép színek a jellemző tulajdonságai. Garantálják a felület biztonságos használatát. Teljes mértékben csúszásbiztos, még sok csapadék hullása esetén is.
 • Mercato térkő, príma antik, meleg hatást kelt, természetes színvilágával.
 • Dom natur térkő, elegáns megjelenés, felülete kopás ellenállást biztosít.