burkolas-termeszetes-ko

Napjainkban a burkolás természetes kővel egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mert esztétikus és egyben divatos felület képezhető vele. Ezzel a kőburkolatfajtával otthonunkba tudhatjuk a természet közelségét. Aki szereti magát kellemes, természetes környezetbe érezni azt tudja, hogy a faburkolatokon kívül a kőburkolatok is megteremtik ezt a hangulatot.

A burkolás természetes kővel kifinomult ízlésről árulkodik, és luxus látványt nyújt. Ezen kívül a természetes kővel való burkolás rendkívül környezetbarát megoldás, illetve különleges képessége, hogy a magába szívott meleget visszasugározza.

Költöztesse a természet értékeit az otthonában!

A burkolás természetes kővel minden esetben szakszerű kivitelezést igényel. A nem megfelelően kiválasztott kő, ragasztó, vagy fugázó anyag károkat okozhat a többnyire értékes természetes kő anyagában.   Ezért különleges bánásmódot igényel a kivitelezés során, melyet érdemes tapasztalt és jól képzett szakemberekre bízni.

Miért érdemes minket választania?

Társágunk egyik főtevékenysége a természetes kővel való burkolás. Célunk, hogy olyan munkát kivitelezzünk, mely minőségi és ügyfeleink minden igényét teljes mértékben kielégíti. Legyen szó akár kültéri vagy beltéri burkolásról természetes kővel, minden esetben a legkiválóbb minőségű alapanyagok felhasználásával kivitelezzük. Egy ingyenes helyszíni felmérést követően segítünk Önnek a kiválasztani a számára legideálisabb kőburkolati kivitelezési módot. Igény szerint szaktanácsadást biztosítunk, és részletes egyedi árajánlatot készítünk.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a burkolás természetes kővel kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére és megválaszolják minden felmerülő kérdését!

 

A természetes kő különlegességét az adja, hogy nincs két egyforma kő a burkolatban. Ez nem hibára utal csupán a természet szépségét fejezi ki. Akár kül- akár beltérre, padlóra vagy pedig falra szeretné ezt a természetes kő burkolatot, mi készséggel állunk rendelkezésére. Hagyományos formákat kedveli? Vagy inkább az elegáns szürkét, nem tud dönteni a modern minimál fehér-szürke árnyalat között? Fekete praktikusabb lenne? Egy geo Gold csillám szín elbűvölőbb? Szakképzett kollégáink választ adnak minden kérdéseire. Egyeztessen időpontot akár telefonon, vagy akár email formájában.

A burkolás természetes kővel az egyik legszívesebben alkalmazott stílus.

Legtöbbször az eredeti formában fellelhető anyagok használata áll a legközelebb szívünkhöz, hiszen így közelebb érezhetjük magunkat a természethez. Ez kellemes, természetes, nyugodt környezetet biztosít. Észrevétlenül tölthetjük minden napjainkat a természet lágy ölében anélkül, hogy kimozdulnánk otthonunkból. Mi a természetet költöztetjük otthonába!

A másik kedvelt indoka a természetes kőburkolatok használatának, hogy nagyon impozáns látványt nyújt. Mit is jelent ez? Kifinomult, remek ízlést sugároz a tulajdonosról, és nem utolsó sorban környezetbarát megoldás is egyben, hiszen a magába szívott hőt a kő visszasugározza otthonába.

Mire figyeljünk oda otthonunk burkolásánál természetes kövek használata esetén?

A természetes burkolású kövek esetében sokkal jobban oda kell figyelnünk, milyen ragasztót és fugázó anyagot válasszunk, hisz a kőburkolatok tartóssága múlik rajta. A mai modern világban rengeteg gyártó kínál segédanyagokatat eladásra. Bizonyos kőburkolat gyártók termékeikkel együtt ragasztó anyagok eladását is biztosítják. Ebben az esetben érdemes ezzel együtt megvenni, mert biztos és hosszú távú tartósságot érhetünk el a két anyag együttes használatával. A megvásárolt természetes kőhatású burkolóanyagok mellé szakembereink által ajánlott segédanyagok megvásárlását ajánljuk vásárlóink szíves figyelmébe.

A burkolat felrakása után, főleg a természetes kövek esetében, fontos a felület kezelése, átitatása egy speciális anyaggal. Mellyel növelhetjük burkolatunk tartósságát, valamint meggátolhatjuk a mohák, gombák letelepedését és elkerülhetjük az egyéb elszíneződést a felületen.

Mire figyeljünk oda tervezés során?

Mielőtt bárminek is neki állunk, fontos szempont, hogy hozzáértő szakemberek segítségét vegyük igénybe. Érdemes referenciák megtekintése alapján döntést hoznunk. Cégünk büszke az elvégzett munkáira, tekintse meg honlapunkat, munkáink „kő” biztosak.

Meg kell különböztetni, beltéri és kültéri felhasználás során természetes kővel történő burkolási problémákat.

Tervezéskor fontos figyelembe venni, hogy bizonyos méretű lapokat támasszal kell rögzíteni. Egy bizonyos magasság elérése esetében, pedig csak szerelt technológiával alkalmazható. A támasszal rögzített fal előnye, hogy egy légrés keletkezik a fal és a burkolat között ezáltal nő a hőszigetelés és tud szellőzni. Egyes kültéri falak burkolása természetes kővel nem lehetséges. Ilyen a rétegesen hasadó kövek. A téli hideg időszakban a burkolat, a ragasztó, valamint a fugázó anyag is lefagy, így a munkadíj kétszer kerül kifizetésre. A lyukacsos kőzetek esetében esztétikai problémák adódhatnak. Ez mit is jelent pontosan? Könnyebben alakul ki a szennyeződés a rétegek között, nagyobb a lefagyási veszély is mivel a lyukakba beszivárog a víz. Javasoljuk inkább a tömör kövekkel történő burkolást.   

Milyen előnye, illetve hátrányai vannak?

A már fenti részben említettük, hogy nincs két egyforma kövezet, így otthonunk egyedi stílusban pompázhat. Meleg hatása miatt a természetes burkolású kövezet a padlófűtéshez kifejezetten alkalmas, valamint minden építészeti stílussal tökéletes harmóniában összpontosul. Bármilyen sérülés esetén könnyen kicserélhető, csúszásbiztosak, ezáltal bel- illetve kültéren is egyaránt alkalmazható. Másik előnye, hogy nagyon széleskörűen felhasználható. Viszont, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hátrányokat sem. Ez a felület is, megkarcolható, savellenálló tulajdonsággal nem rendelkezik, ami nem éppen jelent jót konyhapultunk számára. De, mint mindig mindenre, erre is van megoldás!

Hogyan kell ápolni?

Mindenféle képen kerüljük a maró anyagok használatát. Csak PH semleges tisztító szereket alkalmazzunk. Ajánlott puha végű seprűk használata, tehát kerüljük a drótkefét vagy a szemcsés súroló anyagokat egyaránt.